Rangos elismerésben részesült a Miskolci Nemzeti Színház előadása

Megosztás

Miskolc és a Feketeszárú cseresznye lett a legjobb a Városmajorban. Több díjat is sikerült elhozni.

A Miskolci Nemzeti Színház a Városmajori Szabadtéri Színpad „Szemle Plusz” programsorozatának keretében szeptember 9-én mutatta be a fővárosi közönségnek a Feketeszárú cseresznye című előadást Szőcs Artur rendezésében.

Szeptember 14-én a Városmajori Szabadtéri Színpad évadzáróján kiosztották a Szemle Plusz díjait, melyen kihirdették: a Miskolci Nemzeti Színház FEKETESZÁRÚ CSERESZNYE című előadását választották a Szemle LEGJOBB ELŐADÁSÁNAK, LAJOS ANDRÁS pedig a LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ díját nyerte el! Mindezeken felül pedig SIMON ZOLTÁN Peremartoni Krisztina hagyományosan saját alapítású díját kapta meg a Szemlén, mellyel tehetséges fiatal művészek munkáját szeretné elismerni, illetve a kultúra magántámogatásának szükségességére hívja fel a figyelmet
Az előadás teltházas volt, a budapesti közönség hosszú percekig tartó vastapssal jutalmazta a miskolci társulatot.

A Szemle Pluszon résztvevő társulatok produkciói ezúttal két helyszínen, a Városmajorban valamint a Kristály Színtéren versenyeztek, ahol négy és három fős szakmai zsűri kísérte figyelemmel a produkciókat. A Városmajori Szabadtéri Színpadon: Hegyi Barbara Jászai Mari-díjas színésznő, Trokán Péter érdemes művész, Jászai Mari-díjas színész, Kúnos László József Attila-díjas műfordító és Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezető igazgatója.

A Kristály Színtéren Bánsági Ildikó, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő és Vecsei H. Miklós Junior Prima-díjas színész, és Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezető igazgatója.
A nagyérdemű 2023-ban ismét lehetőséget kapott arra, hogy más módon is kinyilvánítsa véleményét: azok a nézők, akik legalább nyolc előadásra jegyet váltottak, mindkét helyszínen voksolhattak a számukra legjobban tetsző előadásra.

Remek helyre kerültek a díjak. Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek